Massiefparket heeft een dikte van 20 a 22 mm en word door middel van een veer en een groef in elkaar geschoven.
Vloeren zijn leverbaar in planken, stroken en patroonvloeren. Vloeren kunnen zwevend worden gelegd d.w.z. lijmen in de veer en groef en los leggen op een ondertapijt.

Echter, indien uw woning een bestaande houten vloer heeft, dient hier in de meeste gevallen eerst een plaat op aangebracht te worden om de vloer glad te krijgen. Vooral het zwevend leggen is bij de doe het zelfer razend populair omdat deze op een makkelijke manier zijn vloer kan leggen.

Bedenk hierbij echter wel dat massief parket vooral wanneer deze zwevend is gelegd behoorlijk kan gaan werken.

Bollingen met een hoogte van 40 of 50 cm zijn dan ook geen uitzondering.
Door het uitzetten van het hout kan de spanning op de vloer zo hoog oplopen dat de vloer kozijnen uit de muur kan drukken. Dit laatste zijn wij meerdere malen tegen gekomen.

Beter is het om massief parket vol te verlijmen op een platen ondervloer die op zijn beurt word geschroefd op een houten vloer of vol word verlijmd op een betonnen vloer.

Voordeel hierbij is tevens dat de vloer niet klost.

Bij het vast verlijmen van een vloer kan het hout minder werken en zullen de problemen dan ook vaker minder zijn, bedenk hierbij wel dat, als de vloer niet goed of met een verkeerde lijm word verlijmd reparatie zeer moeilijk zal zijn.

Vaak worden deze vloeren ook direct verlijmd op de betonvloer , echter dit is zeer af te raden omdat een cement dekvloer meestal van een slechte kwaliteit is en deze de eventuele krachten die een massieve vloer kan opbouwen slecht kunnen houden.

Dit betekent kort gezegd de vloer komt er met afwerkvloer en al uit.

Wij zelf zijn dan ook geen voorstander van massief parket .