Duoplank – Combiplank – Multiplank vloeren, verschillende benamingen voor één en hetzelfde product.

Deze werkingsvrije vloerdelen bestaan uit een toplaag van ca. 4 tot 6 mm van echt hout met daar onder een multiplex van 9 tot 12 mm. Wij kunnen breedtes leveren van 9 tot 26 cm! en in meer dan 20 houtsoorten. Ook kunnen wij deze vloeren aanleveren in Hongaarse punt en visgraat in bijna iedere gewenste afmeting.

Door de gelaagde opbouw werken deze duoplanken vrijwel niet, dit is ideaal voor zwevend leggen en ideaal voor het wisselende Nederlandse klimaat. Met haar steeds veranderende luchtvochtigheid. Dit maakt de duoplank tevens zeer geschikt voor over een vloerverwarming.

Let op bij vloerverwarming worden er wel eisen gesteld aan de installatie !

De duoplanken zijn onbehandeld of afgewerkt met olie of lak te leveren. Ze zijn rondom voorzien van veer en groef en aan de lange zijde kunt u kiezen tussen met of zonder vellingskant De bovenlaag bestaat uit een stuk en eenmaal gelegd ziet de vloer er dus exact hetzelfde uit als een vloer uit massieve vloerdelen. Ook de levensduur van de plank is vergelijkbaar met massieve delen. De duoplank is daardoor grote tegenhanger geworden van de massieve houten delen. De toplaag van de duoplank kan van vele houtsoorten gemaakt worden. Maar de meeste gebruikte soort is eiken. Bijkomend voordeel is dat duoplanken gemakkelijk door een doe het zelfer te leggen zijn. De onbehandelde vloerdelen dienen eventueel licht geschuurd te worden en daarna geolied te worden.